7 Billion Others

IUBIRE. SĂNĂTATE. FERICIRE. VIAȚĂ. PROGRES. FRICĂ. FURIE. RĂZBOI. DUMNEZEU. IERTARE. SĂRĂCIE. EDUCAȚIE. FAMILIE. FEMEI/BĂRBAȚI. PRIMELE AMINTIRI. CE SE ÎNTÂMPLĂ DUPĂ CE MURIM? NATURA.

 

7-billion-others-nosl2

 V-ați pus vreodată intrebări legate de „Cine sunteți?”, „Ce este viața?”, „Ce este moartea?”, „Ce sens aveți în această viață?” și multe alte întrebări existențiale. Ați găsit răspunsuri la aceste întrebări în prezentul dumnevoastră?

Acestea sunt subiective care ajută ființa umană să păstreze un echilibru psihic, fizic și biologic sănătos. Echilibru care duce la o mai bună folosire a resurselor personale și o conștientizare extinsă de sine.

Nu vom scrie despre aceste teme aici și acum, însă vă propun să vizionați un documentar în care sunt surprinse reacțiile unor oameni provocați în aceste filme de a medita și de a răspunde la numeroase teme existențiale. Acești oameni sunt diferiți din punct de vedere al culturii, religiei, stilului de viață, modului în care au fost crescuți și educați, dar și din punct de vedere al mediului de proveniență și al experiențelor personale.

Menționez că, informațiile pe care le veți descoperi în cadrul acestui documentar nu sunt scrise în cărti de specialitate și le veți accesa direct de la persoana care le simte, le gândește și le trăiește în prezent. Pe baza acestor teme existențiale și a modului în care fiecare om le dă un sens, apar comportamente mai mult sau mai puțin funcționale. În literatura de specialitate, pe baza multor ani și ore de terapie experiențială a unificării aplicată cu succes pe clienții care aleg să meargă la terapeuții acestei orientări, s-a constatat că majoritatea oamenilor care ajung într-un cabinet de consiliere psihologică, dezvoltare personală și psihoterapie sunt persoane care nu găsesc încă un sens al vieții, blocând răspunsurile acestor întrebări mai mult sau mai puțin existențiale.

În 2003 Yann Arthus-Bertrand, un fotograf francez renumit pe plan internațional împreună cu Sybille d’ Orgeval și Baptiste Rouget-Luchaire au creat un proiect, 7 Billion Others. S-au filmat 6,000 de interviuri în 84 de țări. Au căutat răspunsuri la 45 de întrebări, întrebări care cred că ne pot ajuta să identificăm ce ne unește, ce ne separă, de ce unii oameni simt, gândesc și trăiesc în felul în care o fac.



Aceste portrete ale umanității de astăzi vă sunt accesibile pe site-ul www.7billionothers.org

6milliards

Următoarele fragmente sunt selecționate din cele 6,000 de interviuri, mărturii ale unor persoane care au trăit vieți diferite și răspund la aceleași întrebări, întrebări la care medităm cu toții. Iată câteva subiecte emoționante și pline de vibrații.

Iubire

”A fost nebunie de fiecare dată! Nu poți descrie ceea ce am trăit. Dacă aș putea transforma acest sentiment în cuvinte, atunci nu a mai fost iubire.”

Război

”Am fost acolo. Când avionele au început să zboare, părinții mei m-au părăsit. Am auzit avioanele și m-am speriat. Apoi au început să tragă!”

Dumnezeu
„Pentru mine este doar un cuvânt. Nu mă gândesc la Dumnezeu ca fiind un om sau un supererou. Însă, când văd un copac crescând îl văd pe Dumnezeu. Când văd iubire, îl simt pe Dumnezeu. Dumnezeu este doar un cuvânt.”

Ar putea fi interesant dacă v-ați face timp într-o zi, să vizionați acest frumos documentar pe care îl postez mai jos și pe care îl puteți viziona și pe site-ul proiectului, pe lângă multe alte filmulețe interesante. Apoi, vă aștept cu drag să vorbim despre experiența trăită și despre ce ați învățat din poveștile celorlalți. Sper să vă impresioneze și pe voi, așa cum ne-au impresionat pe noi.

Oameni noi, interesanți și minunați în unicitatea lor, experiențe de viață și situații pe care poate nu le vom trăi niciodată unii dintre noi sau poate le-am trăit, dar poate nu în modul în care au făcut-o alte persoane.

Psiholog Stanciu Ștefania Cătălina și site-ul desprepsihologie vă recomandă cu mare drag să ascultați, să observați, să empatizați și să meditați asupra acestor subiecte importante pentru umanitate. Veți găsi în acest documentar fragmentele de mai sus, în spatele cărora se află oameni trecuți prin viață cu povești impresionante.

P.S. Au participat și români. Vizionare plăcută!

Psiholog Stanciu Ștefania Cătălina

Nu există comentarii

Adaugă comentariu