Rocket Bike Fest

 „Pedalez, mă distrez și donez!”, sloganul Rocket Bike Fest 2016

 

Peste 300 de concurenți au așteptat startul curselor Rocket Bike Fest în această sâmbătă.

A fost o zi plină de distracție pentru toată familia, având parte de curse pline de provocări. Cu mic cu mare, am participat la ediția a-VII-a Rocket Bibe Fest în pădurea Cernica. Această competiție de ciclism a fost un eveniment caritabil organizat de Asociația Help Autism și BikeXpert, sponsorizat de Fan Courier. S-a desfășurat în mijlocul naturii, cu traseu prin pădure dar și spații de relaxare și distracție pentru copii și adulți. Cei care au susținut și promovat fascinația pentru explorare și aventură a oamenilor de toate vârstele au contribuit și la recuperarea copiilor cu autism.

index

Cum au făcut acest lucru? Fondurile colectate din taxa de înscriere au fost direcționate către Asociația Help Autism cu scopul susținerii programelor de terapie pentru copii cu tulburări din spectrul autist.

Cine sunt și cum au contribuit la această competiție, vom afla mai jos. Fiind prezentă, m-am hidratat cu Aqua Carpatica, apă primită gratis la punctele de hidratare și am mâncat napolitane Alka, banane, portocale și glucoză oferite de Mega Image. Acesta a avut grijă de alimentația sănătoasă a concurenților. I-am văzut pe cei mici distrându-se și dansând cu fetele de la Aha Kids, dragonul Sunny din Sun Plaza, Elite KIDS, Itsy Bitsy fm și Boribon. Unii dintre voluntari s-au plimbat cu Christian Tour pentru a putea ajunge în Cernica. Concurenții și-au luat energie din tabletele Isostar, energizant pregătit special pentru ei și aveau un spațiu special amenajat pentru a-și spăla bicicletele. Bineînțeles, nu a lipsit nici ambulanța din pădure pregătită non-stop pentru a interveni în cazurile care necesitau asistență medicală. Printre sponsori s-au aflat și Hp, care a oferit ca premiu în concurs o imprimantă și Ciuc Natur Radler fără alcool, care ne-a răcorit în momentul în care soarele s-a gândit să ne facă o vizită. Danone, Betty Ice, Idea Bank, Hymalaya Travel, Urban, Fun Science 2014, AtmospHair și ca parteneri media: Euromedia, Phoenix media, Vision Media Plus, Bursa. Ziarul oamenilor de afaceri și Calendar Evenimente.

 

Recunosc că nu am pedalat, în schimb, m-am distrat și am donat timp ca voluntar Help Autism/organizator al acestui concurs. Responsabilitatea mea ca voluntar a fost înmânarea medaliilor tututor celor care concurau și rezistau să treacă linia de sosire.

O imagine care mi-a rămas în minte este reacția finaliștilor când treceau aceea linie. Setea de aventură, adrenalină și pasiunea unora dintre ei pentru ciclism îi împiedica să realizeze că s-a încheiat cursa și se pot odihni. Deși îi așteptam cu zâmbetul pe buze și multe medalii în mâini, aceștia veneau cu viteză și motivați de a pedala în continuare.

 

Dar gata cu poveștile mele legate de acest eveniment, să vedem ce curse s-au ținut.Cursele de ciclism au fost organizate pe grupe de vârstă și niveluri de dificultate. De la copii începând cu vârsta de 2 ani care au descoperit de curând bicicletele fără pedale, la sportivi legitimați în cluburi de ciclism profesionist. Personal, mi-a plăcut și am savurat la maxim cursa celor mici. Nu au pedalat :)), însă s-au distrat, au râs, au dansat, au făcut sport și au fost încurajați de părinții și terapeuții lor.

Ca în fiecare an, așa am auzit, și anul acesta a existat o tombolă cu premii oferite de partenerii noștri: Fun Courier, Hp, BikeXpert, salonul de frumusețe AtmospHair, salonul Foarfeca și Briciul, AHA Kids Club și Grădinița Diana. Să nu uităm Târgul de Bine. Echipa Help Autism s-a pregatit pentru acest târg punându-și taletul la încercare. Uitați cât de bine s-au pregătit în această sâmbătă la Rocket Bike Fest pentru a ajuta copiii asociației noastre.

Din fericire, vremea a ținut cu noi. Cu toții ne-am bucurat de vreme frumoasă și aer curat de pădure. Le mulțumim performerilor în ciclism și copiilor pentru spectacolul oferit și îi susținem pentru a ajunge profesioniști.

Acestea fiind povestite, vă invit să priviți fotografiile pe care le-am captat în timpul meu liber și medalia pe care am primit-o în dar de la un concurent Rocket Bike Fest. Organizator Rocket Bike Fest, voluntar din partea Asociației Help Autism, a fost o experiență sportivă foarte frumoasă și interesantă. Am fost una dintre fetele care erau responsabile cu medaliile, stăteam și așteptam cu sufletul la gură următorul finalist pentru a-i acorda o medalie de participare. Am văzut dezamăgire pe fața multora, chiar și pe fața celor mici, dar am văzut și multe zâmbete, prietenie, pasiune, motivație și entuziasm.

Vă așteptăm la un nou concurs Rocket Bike Fest 2017, cu multă voie bună, cu mic cu mare, să ne distrăm la fel de bine și să ne relaxăm după o săptămână de aer orășenesc.

Linkuri pe care le puteti accesa pentru a ajuta copiii Asociației Help Autism.

http://www.helpautism.ro/proiecte/debitul-direct-o-noua-cale-prin-care-oricine-poate-oferi-sanse-la-copilarie

http://www.helpautism.ro/proiecte/doneaza-2-euro

http://www.helpautism.ro/proiecte/fii-mos-darnic-si-inteligent-daruieste-1-ora-de-terapie

 

Psiholog Stanciu Ștefania Cătălina

 

SURSE

http://www.helpautism.ro/proiecte/start-inscrieri-la-rocket-bike-fest-editia-a-vii-a-24-septembrie-2016

http://www.rocketbike.ro/

Pentru mai multe poze profesioniste, de pe traseu, vă invit să vizitați următoarea pagină: https://www.facebook.com/Traian-Olinici-1027820657267841/photos/?tab=album&album_id=1117824174934155

 

Nu există comentarii

Adaugă comentariu