
15 ian. Campania de redirecționare a 2% din impozitul pe venit, aferent anului fiscal 2016
Ajută un copil cu autism să înțeleagă lumea noastră!
Help Autism
Dragi prieteni, am vești bune!
Am dat startul campaniei de redirecționare a 2% din impozitul pe venit pentru copiii noștri speciali din cadrul Asociației Help Autism.
Povestea Help Autism începe în anul 2010 în urma experienței personale a fondatorilor care au luptat pentru a-și ajuta copilul diagnosticat cu tulburare de spectru autist. În cei peste 6 ani de activitate, li s-au alăturat peste 400 de familii, fiecare cu propria poveste și propriul drum în recuperarea copilului. Astăzi, Asociația Help Autism se implică activ în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism. Pe lângă activitatea susținută în schimbarea statutului autismului în România, asociația oferă servicii de terapie în cadrul celor 6 centre, 6 parteneriate public-private – cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din București, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dâmbovița – și la domiciliu, defășoară cursuri de formare în terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri și sedințe de consiliere pentru părinți și este co-organizator al Conferinței Internaționale ABA – știința care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.
Dacă doriți să ne susțineți, o puteți face prin completarea formularului 230 și înscrieți-vă în Campania de redirecționare a 2% din impozitul pe venit. Luptă alături de noi și împarte bucurie și speranță în inima părinților și copiilor noștri.
Declarația 230, privind redirecționarea a 2% din impozitul pe venit aferent anului 2016 a fost modificată. Noua declarație vine însoțită de o anexă care permite redirecționarea impozitului pe venit pentru susținerea mai multor entități non-profit, lucru care nu era posibil până anul acesta. Această anexă se completează și se atașează declarației 230 doar dacă doriți să redirecționați și către o altă cauză, însă în acest caz, suma va fi împărțită în baza plafonului de 2%.
Formularul este opțional și poate fi completat gratuit. Prin completarea acestui formular, dictezi statului modul în care vreți să fie cheltuită o parte din impozitul pe care l-ați plătit anul trecut.
Iată o idee! Direcționând această sumă către Help Autism acorzi o șansă copiilor cu tulburări de spectru autist de a avea acces la terapia care le poate schimba complet viața.
DE CE?
Iubim viața și copilăria! Așa că, în cadrul orelor de terapie învățăm și ne distrăm copios. În pauză socializăm cu alți copii, modelăm plastilină, cântăm, râdem, desenăm, lipim, construim și rezolvăm puzzluri și incastre amuzante. Învățăm să comunicăm și să interacționăm eficient cu cei din jurul nostru. Priviți!!! 🙂
- Cristi. Veselie la terapie! 🙂
- Vivi 🙂 Învățam să pictăm ouă!
- Radu. O dulceață de băiețel. Îi plac la nebunie animalele și nu scapă nici o ocazie de a arăta acest lucru 🙂
- Împreună cu Andrei am creat o floare care se bucură de soare într-o zi de iarnă cu zăpadă 🙂
- Activităţi de grup! 🙂
- Alex și Teodora au cântat și s-au amuzat împreună. Cel mai vesel grup de socializare 🙂
- Mai facem un puzzle 🙂
- Mai facem un incastru! 🙂
- Yannis învață să coloreze în formă! 🙂
- Cristi învață să picteze cu pensula. Îi place mai mult să-și folosească degețelele, însă se descurcă minunat 🙂
Puteți descărca cele două formulare de mai jos!
Descărcă declarația 230
Descărcă anexă declarație 230
Dumneavoastră trebuie să completaţi următoarele căsuţe din declaraţia 230:
Completați numele, prenumele, inițiala tatălui, codul numeric personal, adresa completă și, după caz, e-mailul și telefonul contribuabilului.
Se bifează căsuța corespunzătoare categoriei de venit realizat, după caz, pentru care se solicită 2% din impozitul anual.
Punctul 3 este completat deja cu datele Asociaţiei Help Autism.
P.S. Nu uitați de semnătura dumneavoastră în căsuța contribuabilului! 🙂
Anexa declarației 230
Această anexă, așa cum v-am povestit și mai sus, trebuie completată de persoanele care vor să își redirectioneze impozitul pe venit pentru susținerea mai multor entități non-profit. Acest lucru nu era posibil până anul acesta, însă suma va fi împărțită în baza plafonului de 2%. Anexa nu se poate depune ulterior depunerii unui formular 230.
Se completează în felul următor:
Codul numeric personal, apoi se bifează căsuța corespunzătoare categoriei de venit realizat, după caz, pentru care se solicită 2 % din impozitul anul; la punctul III.1. se bifează susținerea uneia dintre cele două nonprofit/unități de cult alese, codul de identificare fiscală a entității non-profit/unității de cult pentru care ați optat prima dată și contul bancar (IBAN)- se completează codul IBAN al contului bancar al entității nonprofit/unității de cult.
În partea a doua, se completează la fel. Singura diferență fiind că veți completa cu datele celeilalte entități nonprofit/unității de cult pentru care vreți să optați.
P.s. Nu uitați de semnătura dumneavoastră în dreptul contribuabilului! 🙂
Unde se depune?
Descărcați acest formular pentru al completa cu scopul direcționării a 2% din impozitul de pe venit, aferent anului 2016 pentru a susține Asociația Help Autism în lupta cu autismul. După ce completați formularul, îl puteți scana și trimite pe adresa de mail a site-ului: contact@desprepsihologie.ro
Până când se poate depune?
Formularul tip 230 și anexa acestuia, după caz, trebuie predate până pe 3 mai, urmând ca până la data de 25 de mai să le putem procesa și trimite către agențiile ANAF din București și din țară.
Ce este autismul?
Autismul nu este o boală, ci o tulburare de comportament, din acest motiv diagnosticul nu poate fi pus prin analize de sânge, analize ADN sau alte investigaţii clinice. Singurul mod prin care un medic psihiatru în pediatrie pune diagnosticul de autism este prin analizarea comportamentului copilului. De aceea, implicarea părintelui este esenţială, pentru că el trebuie să observe primul dacă apare ceva anormal în dezvoltarea celui mic.
Atenție! Statisticile internaţionale ne arată că 1 din 68 de copii suferă de autism, iar datele înregistrate în ultimii ani în România indică o creştere continuă a numărului acestora.
Intervenția timpurie este cheia obținerii unor rezultate optime pentru copiii cu autism. Oamenii de știință au demonstrat că perioada maximă de dezvoltare a creierului uman se află undeva între vârsta de 0 și 3 ani, fapt ce sugerează într-un mod cât se poate de evident că perioada în care trebuie să se înceapă intervenția terapeutică trebuie să se găsească undeva în acest interval.
Afectează copilul până la vârstă de 3 ani, până la această vârstă deficienţele sunt evidente şi poate fi stabilit un diagnostic. Autismul implică toate palierele de dezvoltare, cognitiv, comportamental, motricitate grosieră, motricitate fină, practic sunt afectate toate laturile care privesc dezvoltarea normală a unui copil.
Împreună cu Asociația Help Autism, vă mulțumesc pentru implicarea dumneavoastră!
Pentru mai multe detalii despre noi, găsiţi aici: http://www.helpautism.ro/
”Cu 2% mai multă copilărie!”
Psiholog Stanciu Ștefania Cătălina
Despre psihologie | În luna aprilie se poartă albastru
Adăugat la 08:09h, 23 august[…] 2. Redirecționează 2% din impozitul pe venit și schimbă povestea unui copil cu autism. http://www.desprepsihologie.ro/2017/01/15/campania-de-redirectionare-a-2-din-impozitul-pe-venit-afer… […]